Moda

Tena Hrvoj: Španjolke su mi modna inspiracija

Upoznajte Tenu Hrvoj, 23-godišnju studenticu i asistenticu u marketingu koja je krasila naslovnicu našeg Budi.IN magazina

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, odjevne predmete?

Preferiram jednostavan, ženstveni stil, volim ubaciti i pokoji komad koji podsjeća na boho stil koji sam zavoljela tijekom studiranja u Španjolskoj. Tijekom ljeta volim nositi svjetlije boje, puderaste nijanse i boho uzorke, a zimi preferiram tamne, osobito crnu boju i stroge krojeve.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

Definitivno je, oduvijek sam voljela promatrati visoku modu na pistama i gala večerama poznatih, a ovako mogu iz svoje perspektive gledati i inspirirati se zanimljivim kombinacijama stajliš cura koje kombiniraju dizajnerske komade s high street brendovima.

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš “ja nemam što obući”?

Naravno! To mi se dogodi svaki dan prije posla jer poluotvorenih očiju pokušavam napipati nešto u ormaru. Što se tiče osmišljavanja odjevnih kombinacija, idem iz krajnosti u krajnost. Uglavnom variram između mini kriznog stanja kad mislim da “nemam ništa za obući” ili kad si dam malo vremena i izvučem savršenu kombinaciju iz ormara.

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije?

Glavna inspiracija su mi obične cure na ulicama Španjolske. One su vesele i glasne, a tako se i oblače. Njihove kombinacije pršte seksepilom, vrlo su slobodne i ponosno pokazuju svoja preplanula ramena. Vole šareno, ponekad nespojivo i puno detalja.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Moj omiljeni “sport” je obilaženje dućana, tako da kupujem impulzivno dok šećem ulicama. Vodim se za tim da komad robe koji ti baš treba je teško naći pa je određene komade bolje kupiti spontano kad ih zapaziš jer znaš da će ti jednom dobro doći. Znam da ako ne kupim taj komad, da ću ga sanjati (žene znaju taj osjećaj).


Cipele ili torbe? Zašto?

Teško pitanje. Oboje obožavam i ljubav prema jednom varira tijekom godina. Možda ipak cipele jer ih zasad imam više.

Što nosiš na fotki za Budi.IN?

Kombinezon Stradivarius, cipele Shana, torbica Primark i šešir kupljen na jednoj otočnoj fešti.

Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli itd.

Trenutačno završavam studij i radim kao project manager assistant u agenciji koja se bavi event managementom i produkcijom. Imam malo slobodnog vremena koje uglavnom provodim planirajući nova putovanja, listajući časopise i u druženju s prijateljicama na kavi ili šetajući Maksimirom.

Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)...

Mamin stari bijeli sako koji je ponovno u modi.

Omiljeno jelo/piće...

Losos na sve načine/ Limunada

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0