Beauty

Uradi sama: Čarobne ledene kockice protiv podočnjaka i iritacija kože lica

Ove ledene kockice sastoje se od samo tri sastojka te su idealne protiv podočnjaka te mrlja na licu

„Čarobne“ ledene kockice prvenstveno djeluju optimalno na području lica i vrata protiv iritacija kože. Savršene su i protiv podočnjaka. A jedino što sadrže su krumpir, krastavci i sok od limuna. A toliko su dobre! 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Krumpir otklanja otrovne tvari direktno sa kože i bogat je vitaminima, mineralima te antioksidansima. Ovi pozitivni efekti idealni su protiv tamnih mrlja i podočnjaka. Krastavci se sastoje uglavnom od vode pa optimalno navlaže suhu kožu. Jedan od najčešćih razloga za tamne mrlje na koži je nedostatak vlage u koži. Osim što krastavci daju koži dovoljno vlage, bogati su vitaminima i mineralima. Sok od limuna sadrži puno kiseline pa je zbog toga prirodni „izbjeljivač“. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Sastojci potrebni za čarobne ledene kockice: 

• srednje veliki krumpir

• mali krastavac

• sok od 1 limuna

• kalup za kockice leda 

Priprema: 

Oguli krumpir te ga stavi u mikser zajedno s krastavcem i sokom od limuna. Ovisno o veličini krumpira, potrebno ti je manje ili više krastavca. Smjesa mora biti gnjecava. Prelij smjesu u kalup te zamrzni. 

Upotreba: 

Izvadi kockice iz kalupa te jednostavno natrljaj pogođeno mjesto. Općenito možeš kockice raspodijeliti posvuda po licu i vratu - hlade i ujedno smiruju kožu. Trljaj kožu 1-2 minute. Potom kožu isperi toplom vodom. Taj postupak idealno bi bilo raditi dva puta dnevno. svaki puta upotrebljavaj nove kockice. Nakon 3-4 dana trebala bi primijetiti poboljšanja na koži.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0