Beauty

Ovaj novi Maybelline New York proizvod za blistav ten neodoljivo podsjeća na viralni, daleko skuplji puder

  • Maybelline New York ima novi viralni proizvod
  • Riječ je o Instant Perfector Glow Makeupu koji mnogi uspoređuju s luksuznim glow boosterom poznatog brenda
  • Sada je došao i u naše drogerije i - morala sam ga isprobati

Prvi put vidjela sam ga na TikToku i malo me zbunio, naime na feedu mi je počeo izlaziti video za videom u kojima kreatorice sadržaja u ruci drže proizvod za koji sam mislila da je moj omiljeni Maybelline New York korektor - samo u gigantskoj bočici. Zatim sam shvatila da je zapravo riječ o novitetu brenda nazvanom Instant Perfector Glow make upu. Naravno da me je kao beauty entuzijasticu koja jednostavno voli isprobati sve te nove lijepe stvari taj proizvod zaintrigirao, pogotovo kad ga je ekipa na društvenim mrežama masovno počela uspoređivati s nekoliko puta skupljim luksuznim puderom drugog beauty brenda, za koji si sigurno čula jer su ga hvalili na sva zvona (nikad ga nisam isprobala zbog cijene). 
'Dupe' TOG pudera! Tko se tome ne bi radovao?! Jedino što tada Maybelline New York noviteta još nije bilo kod nas. A onda je nedavno stigao u naše drogerije i naravno da sam ga odmah morala imati.

 | Autor:
Što Instant Perfector Glow radi? 
Kao i uvijek, prije nanošenja sam iščitala uputstva na stranici brenda, zatim pogledala kako ga beauty influencerice nanose i onda mu i ja dala šansu. Ali, prije nego podijelim svoja iskustva, evo što ovaj proizvod obećava - blistavu kožu odmah nakon nanošenja, prekrivanje nesavršenosti, ujednačen ten i lako stapanje s kožom. Instant Perfector Glow dolazi u četiri nijanse: Fair Light, Light, Light Medium, Medium. Izabrala sam Light Medium - iako mislim da bi mi više odgovarao Light, ali kako je proljeće i svaki dan moje lice dobije malo boje, mislila sam da će mi puder tamniji za jednu nijansu bolje odgovarati tijekom cijelog proljeća i ljeta.
Ah, i još da me malo bolje upoznate - imam 38 godina, u mladosti nisam redovito koristila SPF pa na mom inače svijetlom licu (na čelu i ispod oka prema nosu) imam tamne tragove - mrljice koje se posebno vide kada dođu sunčaniji dani. Inače nisam nikad imala problema s aknama, koža mi nije bila suha, ali u posljednje vrijeme kao da postaje suša, uz sve vidljivije bore oko očiju i sve istaknutije nazolabijalne linije. Dakle, mogu reći da sam sretnica što se tiče stanja kože, ali i da sam ipak došla u fazu kada se trebam malo manje oslanjati na sreću, a malo više njegovati i kada imam nešto više malih nesavršenosti za prikriti.

 | Autor:

Spužvica sve olakšava
Inače koristim tekući puder, ali u toplijim mjesecima koji sada slijede, volim laganije formule pa  Instant Perfector Glow dolazi baš u pravom trenutku. Inače, uvijek sve nove beauty proizvode provjeravam vikendom jer mi se prije znalo dogoditi da mi, ako nije dobar puder ili maskara, usred radnog vremena 'popusti' make up i izgledam neuredno. Zato sam odlučila u proljetnu subotu, prije nego odem na plac i s prijateljicom na kavu, isprobati ovaj proizvod. Očistila sam lice i nanijela hidratantnu kremu sa SPF-om (naučila sam lekciju!) i pričekala da se upije, a kako već imam dobro iskustvo s Maybelline NY spužvicom na već spomenutom korektoru, odlučila sam nanijeti puder pomoću nje. 
Okrenula sam vrh pakiranja Instant Perfector Glow make upa, začula jedan klik i vidjela da je spužvica natopljena s dovoljnom količinom proizvoda. 'Natočkala' sam po malu količinu proizvoda na strateške točke - na sredinu obraza, sredinu brade i sredinu čela i počela razmazivati kistom kojim inače razmazujem podlogu. Lijepo se nanosio, a ostavio je nježni glow na mom licu. Lagane je teksture, ali i prekrivnosti pa sam samo nanijela malo korektora oko nosnica, gdje se na mojoj svijetloj koži vidi crvenilo i malo ispod očiju. 
 | Autor:
Može li ovakav sjaj trajati?
Zatim sam odnijela zrcalo uz prozor i okrenula se prema dnevnom svjetlu. WOW... Moje lice je izgledalo zdravo blistavo i super hidratizirano, kao kod korejskih influencerica koje pratim i čiji mi je sjaj kože uzor. Flekice su bile manje vidljive, gotovo neprimjetne, a borice kao da su bile ispeglane. Ne znam je li to zbog njegujućih sastojaka ili načina na koji se reflektira svjetlost, ali učinak je izvrstan. Na kraju sam puderom u prahu blago fiksirala područje oko očiju, nos i bradu i nanijela mrvicu rumenila i maskaru. Baš sam izgledala svježe, naspavano, odmorno s tim mladenačkim sjajem, no, zapitala sam se, hoće li taj sjaj i izdržati. 
Idem van i vidjet ću. Na kavi sam prijateljici ispričala sve o proizvodu koji testiram, a ona se kune da je odmah primijetila da izgledam, citiram, 'mladenački svježe'. Međutim, ja ne vjerujem svakom komplimentu svojih prijateljica jer se uvijek podržavamo za sve i uvijek smo jedna drugoj najljepše:). Ipak ću sama presuditi kada se vratim kući. 
Ne znam za vas, ali ja uvijek mislim da ako je make up hidratantan i sjajan, da ne može biti trajan, pa sam nakon placa i dućana stigla kući i jedva se čekala pogledati. Opet sa zrcalom u ruci i lica okrenuta okrenuta prema prozoru zaključujem da su svježina i sjaj još tu, još izgledam kao da sam upravo bila u wellnessu. 

No make up make up
Blistava, svježa i njegovana koža - to je efekt koji i nakon nekoliko sati nošenja pruža Maybelline New York Instant Perfector Glow. I, ono što mi se jako sviđa oduvijek, a sada je veliki trend - pruža efekt kao da nemate ništa na koži, što se rijetko s kojim puderom može postići. Ten izgleda prirodno, samo...puno ljepše i blistavije i s puno manje točkica i mrljica. 
Još za kraj, samo usporedba cijena - onaj proizvod o kojem ljudi pričaju da mu je Instant Perfector Glow dostojan 'dupe' stoji 50 eura (30 ml), a Maybellineov proizvod (20 ml) stoji 15,90! eura. Računica je jasna. 

Photo: Maybelline New York

Komentari 0