Beauty

Anti-aging šamponi za kosu? Da i to postoji - saznali smo više detalja...

  • Anti-aging i njega kože su dva pojma koja se savršeno nadopunjuju, ali jesi li čula za anti-aging kose?
  • Ako si primijetila da ti kosa s godinama postaje sve slabija to nije ništa čudno jer i ona gubi na teksturi i volumenu, baš poput lica
  • Kako godine prolaze, cijelo naše tijelo stari, a u tu kategoriju ulazi i kosa pa nije čudno što se industrija koja se bavi borbom protiv starenja kose sve više razvija
  • Pročitaj više: Želiš što prije dugačku lijepu kosu? S pomoću ova 4 savjeta će tvoja kosa brže rasti

Prihvatili smo starenje kao prirodan proces i ne od njega ne bježimo. Ipak, želimo se osjećati što je duže moguće što bolje u svojoj koži, a veliki dio tog osjećaja daje nam upravo naša kosa. Sigurno primijećuješ žene koje uvijek zrače i izgledaju kao da im je cijeli život uredan i posložen, a sigurni smo da je jedan od tih razloga taj što uvijek imaju zdravu, njegovanu i urednu kosu. Sve možemo to postići ako se malo više potrudimo oko njege kose, a jedan od noviteta su proizvodi protiv njezinog starenja.

 | Autor: Instagram @siennacochrane Instagram @siennacochrane Foto: Instagram @siennacochrane

Možda ti anti-ageing proizvodi za kosu zvuče čudno i misliš da su nepotrebni (ili beskorisni), ali ipak je mudro provjeriti o čemu je riječ... Anti-ageing upravo dobiva novo značenje, jer se filozofija vječne mladosti odnosi na kosu i postizanje onog uvijek sređenog izgleda o kojem smo pričali. Kako se uopće postiže pomlađena kosa? Inovativni anti-aging šamponi štite i jačaju strukturu kose te joj daju čvrstoću, sjaj i gipkost a rezultat je zdrava i njegovana kosa. 

 | Autor: Instagram @brycescarlett Instagram @brycescarlett Instagram @brycescarlett

Što točno rade šamponi protiv starenja kose? Ovi šamponi su specijalizirani za zrelu kosu, a ne služe samo za čišćenje vlasišta, nego ga pune hranjivim sastojcima. Ovisno o proizvodu i formulaciji, ovi šamponi kosi pružaju vlagu, bore se protiv slobodnih radikala uz pomoć antioksidansa, sprječavaju gubitak kose i nježno potiču rast. Šamponi protiv starenja također jačaju oslabljenu strukturu vlasi, stimuliraju folikule dlake i namijenjeni su za jačanje i uspješan rast novih vlasi.

Hailey Bieber Možda vas zanima Nijedna kratka frizura nije tako popularna kao 'dad bob' - evo kome pristaje i kako je stilizirati Rubrika Beauty Beauty

Anne Hathaway | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Anne Hathaway

Zašto koristiti ani-aging šampone za kosu? Kvaliteta i struktura kose, baš kao i ostatak tijela se mijenja s godinama. Kosa i vlasi postaju sve slabije, gube elastičnost i češe su sklone lomljenju. Ravna kosa pritom gubi na svilenkastom završetku, a kovrče postaju sve krutije i slabije, a u nekim slučajevima i teže ukrotive. Promjena kose se događa već prije, ali i tijekom menopauze kada dolazi do hormonalnih promjena, a samim time i do gubitka elastičnosti i kolagena u koži pa i kosi. Naime, u tim godinama dolazi do smanjenja folikula dlake i samim time se proizvodi (i raste) manje kose. Rast kose se općenito usporava s vremenom, što nastavno utječe i na manji volumen, dok se poslije 30 godine života smanjuje i prirodna vlaga kose pa ona gubi sjaj i teksturu.

Najbolji šamponi za anti-aging kose

Foto: Promo/ Kerastase, anti-aging šampon za kosu (34,50 eura) | Autor: Foto: Promo/ Kerastase, anti-aging šampon za kosu (34,50 eura) Foto: Promo/ DR. Barbara Strum, anti-aging šampon za kosu (55 eura) | Autor: Foto: Promo/ DR. Barbara Strum, anti-aging šampon za kosu (55 eura) Foto: Promo/ Alterna, anti-aging šampon za kosu (45,99 eura) | Autor: Foto: Promo/ Alterna, anti-aging šampon za kosu (45,99 eura) Foto: Promo/ Carlo Oliveri, anti-aging šampon za kosu (27,99 eura) | Autor: Foto: Promo/ Carlo Oliveri, anti-aging šampon za kosu (27,99 eura) Foto: Promo/ Alterna, anti-aging šampon za kosu (9,90 eura) | Autor: Foto: Promo/ Alterna, anti-aging šampon za kosu (9,90 eura)

Možda vas zanima Čudna poveznica, ali... koliko često treba prati kosu da bi ona brže rasla? Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Instagram @jennychohair

Komentari 0